دوره فوریت پزشکی جامع

تصویر شاخص

دوره فوریت پزشکی و امدادگر اورژانس

مدت زمان کل دوره فوریت پزشکی : ۲ ماه بصورت تئوری و عملی
تعداد جلسات : ۱ جلسه ۲ ساعته در هفته
شرایط پرداخت : نقد / اقساط

حداقل نمره قبولی: ۷۵ از ۱۰۰
بازار کار: بیمارستان ها و مراکز درمانی
شهریه دوره : ۱٫۳۹۰٫۰۰۰ تومان

برای آگاهی از شرایط ثبت نام و یا مشاوره رایگان با بخش پشتیبانی تماس بگیرید.

 

۰۲۱-۶۶۱۲۲۲۶۴

کار تکنسین اورژانس

کار تکنسین فوریت پزشکی یا به عبارتی تکنسین اورژانس پس از یادگیری و گذراندن دوره فوریت پزشکی، آشنایی با لوازم و تجهیزات وعلائم و استانداردهای فوریتهای پزشکی و تسلط برامور کمکهای اولیه است. یعنی وقتی تکنسین فوریت پزشکی با تیم اورژانس یا همان تیم نجات که معمولا با ماشین آمبولانس بر سر حوادث میروند بتواند اقدامات متناسب با حال و شرایط حادثه دیده، انجام دهد تا اولا از بدتر شدن حال مصدوم جلوگیری کرده و تا جای ممکن امور بهبودی مصدوم را اجرا نماید و سپس انجام اقدامات لازم  به منظور انتقال مصدوم به مراکز درمانی را در کمترین زمان ممکن صورت دهد.

شهریه

۱٫۳۹۰٫۰۰۰ تومان

نمره قبولی

۷۵ از ۱۰۰

طول مدت دوره

۲ ماه بصورت تئوری و عملی

شرایط پرداخت

به صورت نقد و اقساط

مجتمع آموزشی اسفند

آدرس ما: تهران میدان انقلاب، جنب بانک پارسیان، پلاک ۸۰، مجتمع آموزش اسفند.

تلفن:    ۰۲۱۶۶۱۲۲۲۶۴           

۰۹۰۵۱۶۶۴۰۵۰

۰۹۰۱۲۹۰۶۹۲۴

آدرس اینستاگرام: esfand.academy

وبسایت ما: Esfandco.com

 

فوریت های پزشکی چیست ؟

حوادث و اتفاقات خطرناک و شرايط بحرانی برای افراد غیر قابل پیش بینی می باشد از این رو با دانستن اطلاعات ضروری در هنگام وقوع این حوادث، برای کلیه افراد بسیار لازم و حیاطی می باشد. در صورتی که فرد آشنا با امدادگری در لحظات اولیه بتواند خود را به مصدوم برساند چه بسا امکان زندگی بخشیدن با انجام اموری هرچند ساده را به دیگران می دهد؛ در حوادثی مانند سیل ، زلزله ، طوفان ، ساعقه و سایر بلایای طبیعی و همچنین مشکلات در سلامت افراد مانند سکته قلبی، سکته مغزی، تصادف، تشنج، شکستگی، گزیدگی، خون ریزی و…

در تمامی این حوادث قبل از رسیدن اورژانس و افراد دارای تخصص در امور پزشکی به صحنه یا رساندن مجروح به بیمارستان یکسری اقداماتی لازم است انجام شود که به حفظ شرایط نرمال حیاطی و یا کمک به زنده ماندن مصدوم می انجامد. به این اقدامات کمک های اولیه گفته می شود، که زیرمجموعه ی بخش فوریت پزشکی بوده و توسط امدادگران اورژانس انجام میشود.

طبق آمار هلال احمر، اقدامات کمک های اولیه انجام شده زیر نظر گروه اورژانس در اکثر مواقع باعث زنده ماندن و جلوگیری از خطر مرگ بیمار شده است و حتی در برخی موارد بیمار، بهبود یافته و از اقدامات حرفه ای تر تیم پزشکی، بی نیاز شده.

بنابراین در هر جامعه بشری، نیاز به آگاهی مردم، نسبت به کمک های اولیه و فوریت های پزشکی قابل توجه می باشد. و تیم پزشکی مخصوصا تیم امدادگر اورژانس از افرادی که دوره های فوریتهای پزشکی را پشت سر گزاشته اند استقبال میکنند.

بنابرین با گذراندن دوره فوریت های پزشکی که دوره آموزشی کوتاه مدت می باشد و با دریافت گواهی پایان دوره به راحتی میتوان در تیم اورژانس مشغول به کار شد.

وظایف تکنسین فوریت های پزشکی (اورژانس)

وظایف امدادگر نجات و کمکهای اولیه به ترتیب:

– ارزیابی وضعیت عمومی مصدوم و کنترل علائم حیاتی

– احیای قلبی – ریوی (CPR)

– نحوه صحیح مواجه با شرایط اورژانسی بیمار- باز کردن راه تنفسی و روشهای صحیح اینکار

– کنترل زخم، خونریزی، انواع شوک، پانسمان و بانداژ، آتل بندی، سوختگی و مسمومیت ها و شکستگی ها

– آشنایی با انواع تزریقات و سرم تراپی و رگ گیری و خون گیری

سرفصل های آموزشی دوره امدادگری و کمک های اولیه

مسئولیت امدادگر

تریاژ

ایست تنفسی ، ایست قلبی ، انواع خونریزی ، جراحات شدید

سوختگی ، شکستگی ، آسیب ستون فقرات

آسیبهای جزئی ، سوراخ ، پارگی ، خراش ، ضرب دیدگی

زخمهای مهلک و سوختگی های شدید ، بریدگی و قطع عضو، یخ زدگی ، برق گرفتگی و خفگی و مارگزیدگی

بررسی و ارزیابی بیمار

معاینه سر ، گردن ، قفسه سینه ، شکم ، لگن و اندام های دیگر

فیزیولوژی تنفس ، آناتومی راه هوایی انسداد راه هوایی ، اورژانسهای تنفسی و اقدامات لازم ، انواع و علائم خفگی ، برطرف کردن راه هوایی و اجرای مانور هایملیخ

انواع شوک و علل آن ، شوک هیپوولمیک ، شوک عصبی ، شوک کاردیوژنیک ، شوک وازوژنیک ، شوک سپتیک ، شوک آنافیلاکتیک

شما با شرکت در کلاس فوریت های پزشکی در مجتمع آموزشی اسفند ، مهارت آموزی و دریافت مدرک معتبر، بین المللی و قابل ترجمه، می توانید در درمانگاه ها، بیمارستان ها، مراکز درمانی و… به عنوان دستیار پزشک مشغول به کار شوید. توجه داشته باشید که اگر قصد استخدام شدن در بیمارستان به عنوان پرستار دارید. باید تحصیلات آکادمیک در دانشگاه ها داشته باشید. ولی با دریافت مدرک با شرکت در دوره های فوریت پزشکی، شما به عنوان دستیار پزشک در تمامی مراکز درمانی تحت نظارت پزشک میتوانید مشغول به کار شوید.

یکی دیگر از عناوین مهمی که در کلاس های فوریت پزشکی به شما آموزش داده می شود. انجام عملیات احیاء بیمار  CPR است. که هم بصورت تئوری در طول دوره، و هم بصورت عملی در کارگاه آموزشی مجتمع آموزشی اسفند بطور کامل و جامع آموزش داده می شود.

عمل CPR هنگامی که ایست قلبی تنفسی اتفاق بیافتد توسط امدادگران اورژانس انجام می شود. و هدف از این کار برقرای مجدد گردش خون و تنفس مصدوم است. یادگیری روش صحیح انجام CPR بسیار ضروری است. چون در شرایط اضطراری با جان بیمار سروکار دارد. و اگر CPR به روش اصولی انجام نشود، سلول های مغزی مصدوم بطور کامل آسیب میبیند. و زمان طلایی در حفظ علائم حیاتی مصدوم را از دست می دهیم.

همانطور که از اسم دوره آموزش فوریت پزشکی پیداست. شما باید آماده خدمت رسانی سریع در شرایط اضطراری و بحرانی به مصدومین باشید. اولین و مهم ترین موضوعی که در کلاس های فوریت پزشکی به شما می آموزند روش تریاژ است.

تریاژ یعنی اولویت بندی و تقسیم بندی صحیح مصدومین و بیماران بر اساس فوریت نیاز به درمان. به زبان ساده تر یعنی شما به عنوان امدادگر باید تشخیص درست دهید که در بین مصدومین، کدام یک از افراد دچار حال وخیم تر و اولویت شروع به خدمات پزشکی برای زنده نگهداشتن او ضرورت دارد.

شکستگی ها معمولا در اثر ضربه های مستقیم و مهلک به استخوان های بدن بوجود می آیند. و سبب شکسته شدن استخوان های بدن مثل ساق پا، استخوان دست و… می شود. شکستگی معمولا در هنگام تصادف، زمین خوردن، فعالیت های شدید بدنی مثل ورزش و… بوجود می آیند.

در رفتگی ها در اثر حرکات سریع و شدید بوجود می آیند. یعنی اگر حرکت آنقدر سریع و شدید باشد که از توان تاندون ها و عضلات بدن خارج باشد فرد دچار در رفتگی می شود. مثل در رفتگی شانه که بیشتر در افراد کهنسال رایج می باشد.

شکستگی ها سه نوع هستند شکستگی باز، بسته و مرکب و همچنین در رفتگی هم علائم و نشانه های مختص خود را دارد مثل پیچ خوردگی، رگ به رگ شدن و… که بطور کامل و جامع در کلاس های فوریت های پزشکی مجتمع آموزشی اسفند انواع شکستگی ها و دررفتگی ها و روشهای مواجه با مصدومین دارای علائم شکستگی و دررفتگی به شما آموزش داده خواهد شد.

شما با شرکت در دوره فوریت پزشکی، در ابتدا با انواع شوک و علائم و نشانه های آن آشنا می شوید.

بطور کلی شوک به اختلال در تبادل گازی بین خون و بافت ها گفته می شود. در واقع بر اثر شوک جریان خون در رگ ها کم می شود. و مواد اضافه مثل دی اکسید کربن در سلول ها زیاد می شوند و مانع رسیدن اکسیژن به اعضای حیاتی می گردند. به همین دلیل تندی نفس، ضعف و بیحالی از نشانه های فرد دچار شک است و رنگ پوست سرد و مرطوب می شود.

در صورت مشاهده فرد شوک شده به ترتیب باید اقدامات اولیه را انجام دهید.

۱٫ بیمار را به حالت درازکش قرار می دهیم و پاهای او را با ارتفاع حدود ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر از زمین میگذاریم.

۲٫ راه های هوایی مصدوم را باز می کنیم

۳٫ شروع به تنفس مصنوعی می کنیم و در صورت لزوم به مصدوم ماساژ قلبی می دهیم

۴٫ بعد از شناسایی علت شوک و رفع کردن آن، سطح هوشیاری مصدوم را بررسی می کنیم

۵٫ در اسرع وقت مصدوم را به بیمارستان یا نزدیک ترین مرکز درمانی انتقال می دهیم

در حوادث مهلک مثل سیل و زلزله و تصادف ها ، در بیشتر مواقع با زخم و خونریزی های شدید سر و کار دارید. بنابرین آشنایی با انواع زخم ها و نحوه کنترل و جلوگیری از خون ریزی از عناوین مهم دوره آموزشی فوریت های پزشکی و امدادگری اورژانس است که تمامی این موارد به شما آموزش داده خواهد شد.

وقتی بافت عضلات و پوست بدن بریده می شود که باعث خروج مقادیری خون از آن میشود، به آن زخم می گوییم. زخم ها دو نوع هستند، زخم باز و زخم بسته.

زخم باز به زخمی می گویند که در اثر شدت جراحت اجزای زیر پوست مثل عضلات و استخوان دیده می شود. و خطر این نوع زخم احتمال بالای ایجاد عفونت در محل زخم است. زخم بسته به زخم های داخلی گفته می شود که در این نوع زخم، عضلات داخل بدن آسیب می بینند ولی سطح پوست سالم می ماند.

زخم ها می توانند بر اثر بریدگی، پارگی، سائیدگی، کوفتگی، زخم های نقطه ای و زخم تفنگ بوجود آیند. که شرایط کنترل و بند آوردن خونریزی برای هریک متفاوت است.

تشنج یک نوع اختلال در سیستم اعصاب بدن است که در مغز، تخلیه الکتریکی شدید رخ می دهد. در هنگام تشنج مراقب غش کردن مصدوم باشید و سعی کنید از زمین افتادن مصدوم  و احتمال آسیب به دلیل ضربات خارجی جلوگیری کنید. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است بر عکس بقیه حوادث مثل شوک یا ایست قلبی و… مصدوم را در تشنج باید در وضعیت نیمه دمر قرار دهیم تا ترشحاتی که از دهان مصدوم خارج می شود راه تنفسی را مصدود نکند.

نکته دیگری که حتما باید آنرا چک کنید تشخیص تب فرد دچار تشنج شده است. لزوما داشتن تب خطرناک نیست اما بعضی وقتا نشان دهنده بیماری وخیم است. دمای عادی بدن انسان حدود ۳۷٫۵ درجه سانتی گراد است. و وقتی دمای بدن انسان بیشتر از این عدد شود، فرد دچار تب شده است. و اگر تب مصدوم در مدت زمان طولانی داشته باشد، بیانگر شرایط خطرناک است.

در اکثر حوادث شما برای اجرای خدمات کمک های اولیه با بانداژ و آتل سر و کار دارید. در دوره آموزشی فوریت های پزشکی بصورت تئوری و عملی در کارگاه آموزشی روش انواع آتل بندی و همچنین انواع بانداژ و نحوه استفاده از آنها را به شما در مجتمع آموزشی اسفند توسط اساتید مجرب آموزش می دهند.

مسئولیت امدادگر

تریاژ

ایست تنفسی و ایست قلبی

انواع خونریزی و جراحات

سوختگی و شکستگی

انواع زخم های مهلک

بررسی و ارزیابی بیمار

معاینه سر، گردن و دیگر اندام ها

فیزیولوژی تنفس

انواع شوک و علل آن

شهریه دوره

1,490,000 تومان

امتیازی ثبت نشده است
تعداد بازدید: 1852
قوانین و مقررات ثبت نام در دوره

برای مشاهده قوانین کلیک کنید

شهریه دوره

1,490,000 تومان