دوره دستیار دندانپزشک
مدت زمان دوره دستیار دندانپزشک : ۲ ماه بصورت تئوری و عملی.
بازار کار: کلینیک های دندانپزکشی
شهریه: ۱٫۵۴۰٫۰۰۰ تومان.
شرایط پرداخت: نقدی / اقساط.
دوره دستیار دندانپزشک
دوره دستیار دندانپزشکی شامل آموزش تمام نکاتی است که شما برای مشغول به کار شدن در كلينيك های دندانپزشکی به عنوان دستيار پزشک نیاز دارید؛ با شرکت در این دوره آموزشی شما با آناتومی دهان و دندان، وسایل و تجهیزات کلینیک دندانپزشکی، دندانپزشکی ترمیمی، دندانپزشکی کودکان، اندودنتیکس، رادیولوژی، پریودنتولوژی، پروتز، کنترل عفونت، بیماری های شایع دهان و دندان و بسياري از مسئوليتهای ديگر دستيار دندانپزشكی مانند هماهنگی قرار ملاقات و وقت ويزيت بيمار، انجام امور مالی و نوبت دهی راهنمايی بيماران پيش و پس از از انجام امور درمانی تهيه و آماده سازی تجهيزات و ابزارهای مورد استفاده پزشک و تعويض ست های يكبار مصرف و همچنين استريل كردن تجهيزات و آموزش نحوه كار با اتوكلاو و ساير موارد است كه آشنا می شوید.
شهریه
۱٫۵۴۰٫۰۰۰ تومان
نمره قبولی
۷۵ از ۱۰۰
طول مدت دوره
۲ ماه بصورت تئوری و عملی
شرایط پرداخت
به صورت نقد و اقساط
آدرس ما: تهران میدان انقلاب، جنب بانک پارسیان، پلاک ۸۰، مجتمع آموزش اسفند.
تلفن: ۰۲۱۶۶۱۲۲۲۶۴
آدرس اینستاگرام: esfand.academy
وبسایت ما: Esfandco.com
چگونه دستیار دندانپزشک شویم
اگر تصميم داريد كه یک دستیار دندانپزشک شوید یا به کار کردن در کلینیک داندانپزشکی علاقه دارید، به هرحال برای فعالیت در این زمینه باید یک سری نکات را قبل از شروع بدانید. اولین نکته مهم این است که هرجایی، شما برای استخدام شدن اقدام کنید حتما از شما مدرک معتبر میخواهند تا مطمئن شوند شما آموزش دیده اید و به وظایف این کار تسلط لازم را دارید. پس قبل از هرکاری باید دوره بگذرانید و به دنبال مدرک مرتبط باشید.
حقوق دستیار دندانپزشک چقدر است؟
این شغل شرایط گوناگونی دارد و میزان حقوق بستگی به محل کار، مدت زمان کار، بازه میزان فعالیت شما و… دارد؛ اما به طور کلی دستیار دندانپزشک یک حقوق ثابت دارد و همچنین پورسانت به ازای کارهای مضاعفی که میکند دریافت میکند. اگر شما به فعالیت های دندانپزشکی علاقه داشته باشید و بتوانید مقدار مهارت لازم را برای انجام برخی امور تخصصی تر مثل قالب گیری، جرم گیری، تاج گذاری و… را انجام دهید میتوانید حداکثر حقوق را به عنوان دستیار دندانپزشک دریافت کنید.
وظیفه دستیار دندانپزشک چیست؟
این وظایف به دو دسته تقسیم میشود. یک سری از کارها، عمومی تر هستند مثل:
چک کردن و آماده کردن بیمار قبل از شروع عملیات دندانپزشکی، به عبارتی بررسی وضعیت عمومی بیمار؛ آماده کردن و ضدعفونی کردن تجهیزات و وسایل مورد نیاز پزشک قبل از انجام امور دندانپزشکی؛ هنگامی که پزشک متخصص درحال درمان است، دستیار دندانپزشک باید آماده باشد و مراقبت های لازم را انجام دهد و تجهیزات را در اختیار دندانپزشک قرار دهد؛ همچنین دستیار دندانپزشک باید آگاهی کافی از بهداشت دهان و دندان داشته باشد که بتواند پاسخگوی سوالات مراجعه کنندگان باشد؛ مدیریت پرونده ها، تنظیم و ثبت ساعت قرار، و در آخر نظارت و کنترل هزینه و پرداخت ها هم از وظایف عمومی دستیار دندانپزشک میباشد.
وظایف تخصصی تر که یک دستیار دندانپزشک میتواند انجام دهد:
دستیار دندانپزشک میتواند در بعضی از امور به پزشک کمک کند و برخی از امور هم میتواند خودش انجام دهد ولی باید درنظر داشت که تمامی کارهای تخصصی باید تحت نظارت پزشک متخصص صورت بگیرد. از کارهایی که دستیار دندانپزشک میتواند در مرحله درمان انجام دهد میتوان به بی حسی موضعی، جرم گیری، استفاده از فلوراید و… اشاره کرد و همچنین در برخی موارد دستیار قالب گیری از دندان و تاج گذاری موقت هم انجام میدهد.
وضعیت بازار کار و استخدام دستیار دندانپزشک
از آنجایی که دستیار دندانپزشک بازار کار زیادی دارد و کلینیک های دندانپزشکی به دنبال دستیار دندانپزشک هستند مخصوصا در تهران این شغل برای همه مناسب است اما از آنجایی که هم کار به صورت تمام وقت و هم به صورت نیمه وقت دارد، دانشجویان توجه و علاقه بیشتری به شغل دستیار دندانپزشک تا کنون نشان داده اند.
آیا میتوان با گذراندن دوره دندانپزشک هم شد؟
در جواب باید گفت خیر؛ برای دندانپزشک شدن باید تحصیلات آکادمیک را پشت سر بگذارید و فقط با مدرک دانشگاهی میتوانید دندانپزشک شوید. ولی با گذراندن دوره دستیار دندانپزشک میتوانید زیر نظر پزشک متخصص و تایید او در کلینیک های دندانپزشکی شروع به کار کنید.
چرا باید برای دستیاردندانپزشک شدن دوره بگذرانیم؟
علاوه بر اینکه برای شروع کار نیاز به مدرک دارید شما حتما باید با محیط کاری خود، وسایل و تجهیزات، اطلاعات دندانپزشکی و… آگاهی داشته باشید. همه این ها برای این است که اگر سوالی برای بیمار پیش بیاید بتوانید جوابگو باشید و راهنمایی کنید، روش کار با تجهیزات دندانپزشکی و نحوه عملکرد آنها را بلد باشید تا برای آماده کردن وسایل برای دندانپزشک یا حتی کارهای نسباتا تخصصی که خود دستیار می خواهد انجام دهد مشکلی بوجود نیاید.
آشنایی با محیط و وسایل کلینیک دندانپزشکی
یونیت و صندلی دندانپزشکی: حتما شما با یونیت آشناییت دارید چون در جاهای مختلف مثل بیمارستان ها، مراکز درمانی و کلینیک های دیگر هم استفاده میکنند؛ اما یونیت یا صندلی دندانپزشکی تفاوت های بارزی دارد که جلوتر به آنها می پردازیم.
از یونیت برای جابجایی، تغییر جهت و در کل برای کنترل ابزار های مورد استفاده دندانپزشک، وهمچنین برای مستقر کردن بیمار در حالت مناسب برای شروع درمان استفاده می شود؛ تمامی این تغییرات با دکمه هایی که روی کنسول دندانپزشک قرار دارد، که کنار صندلی دندانپزشک هست، انجام می شود البته پدال پایی هم برای یونیت تعبیه شده است که با کمک پا میتوان صندلی را تغییر شکل داد.
تفاوتی دیگری که دارد این است که صندلی دندانپزشکی شامل شیر آب (برای شست وشوی دهان بیمار)، ساکشن (برای تخلیه آب یا خون دهان بیمار)، شلنگ هوای فشرده (برای تمیز کردن تجهیزات)، خروجی فاضلاب و… و مهمترین تفاوت آن شامل چراغ دندانپزشکی است که وظیفه آن روشن نگه داشتن محدوده دهان برای دندانپزشک است. نور چراغ یونیت دندانپزشکی بدون سایه و سفید رنگ است تا باعث خستگی چشم پزشک نشود.
مهمترین نکته ای که باید بدانید این است که حتما یونیت و صندلی دندانپزشکی و تمام تجهیزات آن باید همیشه تمیز و ضدعفونی باشد.